Hatay’da Ne Yenir? – Hatay’da Nerede Kalınır?

hatayda ne yenir

Hatay’da Ne Yenir? – Hatay’da Nerede Kalınır?

Hatay’da Ne Yenir? – Hatay’da Nerede Kalınır?

Herkese selamlar bu yazımızda Hatay’da Nerede Kalınır? Hatay’da Ne Yenir? Hatay’da Nerede Yemek Yenir? bu başlıklar üzerinde yoğunlaşacağız.Hazırsanız yazımıza başlayalım.

 

Hatay’da Nerede Kalınır?

Eğer Hatay’daysanız ve sizin de benim gibi sadece iki gününüz varsa dersinize gerçekten iyi çalışmalısınız..  Haydi gelin birlikte gözümüzü, ruhumuzu, midemizi hoş edecek iki günlük dolu dolu bir program yapalım ve Hatay’ın tadını çıkartalım. Dediğim gibi, zaman kısıtlı ve her anımız kıymetli, saatlerinizi ayarlamayı unutmayın.

Ülkemizin en kozmopolit şehirlerinden biri olan Hatay, dinleri ve etnik kökenleri farklı topluluklara ev sahipliği yapması ve çok kültürlü yapısı nedeniyle UNESCO tarafından “Barış Kenti” olarak seçilmiştir.

Antakya, Hatay’ın nüfus bakımından en büyük ve merkez ilçesi arkadaşlar. Genel yanılgı sanki Hatay’ın diğer adının Antakya olduğu yönünde ama öyle değil.

Her ne kadar denize kıyısı yoksa ve bu anlamda alışılagelmiş bir tatil anlayışının dışında kalıyor gibi görünse de, doğal güzellikleri, tarihi yapıları, eğlence ve konaklama yerlerinin çokluğu, merkezi konumu, sunduğu ulaşım seçenekleri ile Hatay’a gelenlerin en çok rağbet ettiği ilçe Antakya.

Biz de konaklamak için Antakya’yı tercih ettik. Buyurun bakalım otelimize bir göz atalım önce.

The Museum Hotel Antakya

hatayda nerede kalınır

Antakya’nın merkezinde yer alan The Museum Hotel ilçedeki en iyi otellerden biri olmakla kalmayıp aynı zamanda müze olarak da ziyaretçilerini ağırlamakta.

Otel misafirleri resepsiyondan alacakları kağıt ile müzeyi ücretsiz gezebiliyorlar ancak otelde konaklamıyorsanız da ayrı bir müze girişi mevcut ve Müze Kart geçerli.

Otelin gerçekten etkileyici bir hikayesi var arkadaşlar. Yıllar önce bu otelin temelini atan Asfuroğlu Ailesi, kısa süre sonra hem projenin hem de bölgenin geleceğini değiştirecek bir sürprizle karşılaşır ve on yıllık heyecan dolu bir macera başlar.

Yüzlerce gün, milyonlarca saat işgücü ve çıkarılan binlerce metreküp topraktan sonra M.Ö. 300 yılından kalma bir duvar, yaklaşık 30.000 parça tarihi eser, dünyanın en büyük tek parça zemin mozaiği, Roma Hamamları ve 2. yüzyıldan kalan büyüleyici Pegasus tasviri gün yüzüne çıkarılmış ve otel projesi bir mucizeye dönüşmüş.

Bu paha biçilemez kültürel hazineler tabi aynı zamanda başka bir sorunu da beraberinde getiriyor ve kazı çalışmaları nedeniyle neredeyse ayakta bile zor durulabilen bir zeminde yapılacak otelin yeniden ve uygun biçimde tasarlanması gerekiyor. Bu aşamada ödüllü mimar Emre Arolat devreye giriyor ve bu muazzam binayı tasarlıyor. Muazzam derken ne demek istediğimi anlayabilmeniz için şu kadarını söyleyeyim, otelin inşaatında Eyfel Kulesi’nde kullanılanın yaklaşık dört katı ağırlığında çelik kullanılmış.

Otel, tamamıyla müzenin üzerine ve dört tarafı açık cepheli olarak inşa edilmiş ve bir çok yerinden müze görülebiliyor.  Bu sayede hem kuş bakışı tüm manzaraya hakimsiniz hem de yaşayan binlerce yıllık bir tarihin içindesiniz.

İmza restoranı “Ayan Meyan”, şehrin yegane gece kulübü olan “Sixty Six”, zarif ve modern dekoruyla “Sefahat”, bistro-cafe-bar konsepti ile “Birdy”, gizli nargile bahçesi ve inanılmaz manzarası ile “Seyri Alem” The Museum Hotel Antakya’nın konuklarına ve müze ziyaretine gelen misafirlere sunduğu ayrıcalıklı ve keyifli mekanlar olarak mutlaka dikkate alınmalı arkadaşlar.

Keyifle önerebileceğim, “BakmadanGezme” ve “kalmadan gelme” diyebileceğim masalsı bir yer The Museum Hotel Antakya.

Konaklamamız esnasında gösterdikleri tüm misafirperverlik için herkese teşekkür ediyorum, otelde kaldığınız süre boyunca gerçekten kendi evinizdeymişsiniz gibi hissediyorsunuz. Çok çok çok keyifli bir konaklamaydı.

Eveett, şimdi gelelim en eğlenceli kısma..

Hatay’da Ne Yenir

Hatay sadece tarihi ile değil, aynı zamanda da tam bir Gastronomi Merkezi olmasıyla da ön plana çıkan ve bunu sonuna kadar hakkeden bir şehir. Kesin bilgi arkadaşlar. J

Hatay’da özellikle satır eti kültürü çok gelişmiş, hemen hemen her kasaba gidip testi kebabı, kağıt kebabı yiyebilirsiniz.

Farklı Hatay lezzetlerinden tatmak için gittiğimiz birkaç mekândan da bahsetmek istiyorum.

Ayan Meyan Restaurant

hatayda ne yenir

The Museum Hotel Antakya’nın içinde yer alan ve tarihi ambiyansı ile misafirlerine ev sahipliği yapan Ayan Meyan’da Antakya mutfağına özel yöresel yemekler yiyip keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

Konak Restaurant

hatayda ne yenir

Tarihi Antakya evlerinin atmosferinde, zengin Antakya mutfağını, Halep ve Beyrut mutfağı ile sentezleyen bu mekân yaklaşık 120 farklı çeşit ile inanılmaz bir lezzet yelpazesine sahip. Bu arada muazzam süryani şaraplarını denemeyi sakın unutmayın derim.

Çınaraltı Künefe Yusuf Usta

Uzunçarşı’da küçücük bir dükkânı var Yusuf Usta’nın ama şehirde en çok rağbet edilen künefecilerden birisi desek abartmış olmayız. Hele bir de közde pişirilen künefenin pişirilme saatine denk gelirseniz bu şovu kaçırmamak için mutlaka cep telefonlarınızı, kameralarınızı hazır edin derim.

Bizim Kebap Sümerler / Antakya

Yoğunluktan dolayı siparişimiz biraz geç geldi ama öyle bir dürüm geldi ki, kendilerini affettirdiler. Bir kere et çok iyi pişmiş, çok lezzetli ve çıtır çıtır lavaşı çok başarılı. Hatay’a kadar gelip de buraya uğramadan sakın dönmeyin derim. Vallahi ellerine sağlık.

Karataş Künefe Harbiye

Künefe denilince akla gelen diğer bir mekân da Karataş Künefe. Derler ki, burada künefe yemeden Hatay’dan dönerseniz bir gün bunun pişmanlığını mutlaka yaşarmışsınız.

Yani, yiyen mutlu, yemeyen pişman canlarım.

Şimdi diyeceksiniz ki, zaten iki günlüğüne geldin, sadece yedin içtin mi Tuğçe. Tabi ki hayır. Gezilecek yerler ayrı bir yazının konusu ve o yazımızda görüşmek üzere..

Akdeniz’i daha fazla keşfetmek için Akdeniz kategorisine göz atabilirsiniz.

Tuğçe Şen
bakmadangezme1@gmail.com

Merhaba! Ben Tuğçe.

Yorum Yok

Post A Comment