21 Aug Fethiye Yamaç Paraşütü – Fethiye Yamaç Paraşütü Firmaları
Fethiye Yamaç Paraşütü
Merhaba canlarım ? Bu yazımda Fethiye Yamaç Paraşütü ve Fethiye Yamaç Paraşütü Firmaları için tavsiyelerde bulunacağım.Hazırsak yazımıza geçelim.
YAMAÇ AŞAĞI GİDERKEN GÖĞE YÜKSELMEK Mİ!
Size tıpkı iç dünyamız gibi bir deneyimden söz edeceğim. Bizi biz olmaktan alıkoyan, benliğimizi bulmamızı engelleyen en önemli şey ne? Konforumuz. Kelimenin manası gibi rahatlık vermese de hepimizin bir konfor alanı var, daha doğrusu güvenli alanı var ve bunun dışına çıkamıyoruz, cesaretimiz olmuyor çoğu zaman, bazen de geleceğin geçmişimizden kötü olabilme ihtimali gözümüzü korkutuyor. Ama başarı hikayelerine bakın, hep kırmızı çizgilerini geçen insanlar istedikleri yere ulaşıyorlar, hayatlarının direksiyonunu kendi ellerine alıyorlar ve bu seyahat bazen huzursuz olsa dahi kararı kendileri verdikleri için bundan hiç pişman olmuyorlar. Yamaç paraşütü deneyiminin aslında tıpkı bizim gibi olduğunu anlatıyorum. Uçuş pilotu koşar adımların ardından ayağını yerden kaldır dediğinde aklıma üşüşen türlü düşünceler, korkular vs. bunlar benim şahsen günlük yaşantımdaki o çekingenliğim. Ama yükseldikten sonra hissettiğim o özgürlük, işte o cesaretimin bana verdiği en güzel meyvelerden biri! Belki de en iyisi! Yüksekten korktuğumu düşünürdüm, dostlarım bana böyle bir korkun olsa balona, uçağa binemezsin diyorlardı. Evet, böyle bir korkum yokmuş, benim çekincem yüksekte iken güvende hissedip hissetmeyeceğim endişesi imiş. Sizi temin ederim, bir insan kendini kuş gibi hissederken, aynı zamanda anca bu kadar güvende de hissedebilir…
Fethiye Yamaç Paraşütü Firmaları
Bu eşsiz his için benim tercihim Gravity Tandem Paragliding firması oldu. Uçuş kaptanım da sevgili Ali ÜNLÜ idi 🙂 Gravity’i tercih etmemin sebebi pilota olan güvenimdi. Ali ÜNLÜ havadayken açtığı şarkılarla, profesyonelliğiyle, 360 derece paraşütü döndürmeli, aşırı heyecanlı hareketleriyle insanın ruhunu özgür bırakıyor resmen!
Yamaç paraşütü günde iki kez yapılıyor, bir sabah bir de akşamüstü, güneş batmadan hemen önce. Ben sabahın erken saatlerinde oradaydım, öğlene kadar da bekledim, ama bulutlar gökyüzünü kapatmış olduğu için o saatlerde uçamadım. Bu etkinlikte hava durumu çok çok çok önemli. Çünkü insan gözü ile hareket ediliyor ve bulutların arasından geçiyorsunuz, dolayısıyla bulutun ardını çıplak gözle seçebilmek lazım. Ve bu konuda uçuş kaptanları ciddi bir eğitime sahipler, işlerinde profesyoneller. Rüzgarın şiddeti, yönü, bulutların yoğunluğu, yağmur ihtimali vs. her bir şey göz önünde bulunduruluyor, kimsenin canı tehlikeye atılmıyor. Zaten her şeyden evvel bunu bilmek insanı rahatlatıyor, kaygılar sürüyor elbet ama ayağını yerden kesinceye kadar ? Yükselmeye başladıkça her şey önemini yitiriyor, istiyorsunuz ki zaman dursun, an dursun, her şey dursun ve sonsuza kadar havada kalayım, bir kandil gibi…
Evet, nerde kalmıştım, pilotum ile Fethiye/Babadağ’da bulunan Yamaç Paraşütü Pisti’ndeyiz. Burada üç nokta var, yerden yüksekliği değişen bu noktalardan uçuşa geçebiliyorsunuz. Genellikle 1969 metreden bırakıyorsunuz kendinizi. Zamanınız yaklaşık bir saat. Heyecanınızı yenmek, yaşadığınız o soyutlanma ve özgürlük duygusunun tadını çıkarmak için hayli vaktiniz var yani. Uçuş pilotunuz size bazı uyarılarda bulunuyor, mesela diyor ki ben otur diyene kadar oturma, çünkü o yamaç boyu koşmanız gerekiyor. Pilotunuz da ayaklarını yerden kesince siz oturuyorsunuz. Ana kucağı düşünün, aynı o şekilde siz pilotunuzun ön tarafında size ayrılmış olan yere oturuyorsunuz. Ya hu ne kadar anlatırsam anlatayım, eksik kalacak. Mutlaka denemeniz gerekiyor! Dizlerinizin titremesi geçer geçmez, duymak isteyeceğiniz son şey ‘’Şimdi inişe geçiyoruz’’ komutu oluyor, çünkü inmeyi hiç istemiyorsunuz! Hee bir de, koşmaktan, ana kucağından bahsettim ama şöyle de bir şey var. Pilotunuzun paraşütü kontrol edebilmesi için ikinizin de toplam kilo oranları önemli. Belirtmiş olayım. Sağlık için her zaman ideal kilolarda olalım ? Bu da burada dursun ?
Tüm bu olağanüstü güzel şeyin yanında, oldukça önemli bir mesele de var, yazmadan geçmemeliyim. Yamaç paraşütü iniş rotası Ölüdeniz Merkez. Ve burada kafeler, yat turlarının düzenlendiği noktalar, sahilde gezen insanlar var. Uçuş pilotu, aşağıda görevli arkadaşlar, güvenlikten sorumlu kişiler sürekli ‘’Çekilin, çekilin! Paraşüt iniyor!’’ gibi uyarılarda bulunmak durumunda kalıyorlar, hatta bu sebeple bağırarak kendilerini ifade etmek zorunda oluyorlar. Çünkü toplumumuz bilgi metinlerini okumuyor, olayın ne kadar riskli ve nasıl kazalara sebep olabileceğini düşünmüyor. O hızla aşağı inerken çat diye bir noktada insan ayaklarının üzerinde duramıyor, bir kuş tüyü dahi yavaş yavaş bile olsa aşağı inerken sağa sola yalpalıyor da yerini öyle buluyor. Böyle dedim diye çok sert iniş gerçekleştiğini düşünmeyin, pilotunuzun söylediklerine harfi harfine uyduğunuz sürece ne ayak/bilek burkma ne başka bir şey, hiçbir şeyden endişe etmenize gerek olmuyor. Çünkü saniye saniye ne yapmanız gerektiği belli, şimdi koşmanı istiyorum diyorsa koşacak, durmanı istiyorum diyorsa duracaksınız bu kadar ? İnerken yuvarlanma filan gibi şeyler yok yani. Yumuşak inişler yapılıyor 🙂 Benim burada bu konuyu açmamın sebebi; paraşütün ineceği kısımda olan insanların biraz daha olayın farkında olmalarını sağlamak için çalışmalar düzenlenmesini önermek. Güvenlik önlemlerini en üst dereceye çıkarmak, bu kadar! Çünkü Fethiye, yamaç paraşütü konusunda bir numara ve elimizde böyle bir turizm imkânı varken kesinlikle iniş için güvenli bir alan tahsis edilmeli, belki de bir pist oluşturulmalı bilemiyorum.
İnişiniz tamamlandıktan sonraaa, yukarıda pilotunuzun sizin için çekmiş olduğu fotoğraf ve videoları ilgili yere geçip belli bir ücret karşılığında alabilirsiniz. Fotoğraf ve video yedeklemek için her türlü aracı da kullanabilirsiniz bu arada. Örneğin, cd, fotoğraf makinesi, hard disk, flash bellek, elinizde her ne varsa! Evet hazırsanız şimdi sıra yeni postta, gelsin like! 🙂
Yorum Yok